ГоловнаСвіт

Молдова вводить "помаранчевий" рівень небезпеки у зв'язку зі спалахом кору

Наприкінці липня група дітей "привезла" кір з дитячого табору.

Молдова вводить "помаранчевий" рівень небезпеки у зв'язку зі спалахом кору
Фото: Medical News Todaу

Національна надзвичайна комісія з громадського здоров'я вводить у Молдові "помаранчевий" рівень небезпеки у зв'язку зі зростанням кількості випадків захворювання на кір у країні. Таку заяву зробив сьогодні прем'єр-міністр країни Павло Філіп, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За інформацією голови уряду, в Молдові офіційно підтверджено 90 випадків кору і ще 83 хворих "зі схожими симптомами".

Міністр охорони здоров'я, праці та соціального захисту Світлана Чеботар, своєю чергою, повідомила, що в країні вводиться "помаранчевий" рівень небезпеки у зв'язку з епідемією кору. Згідно з даними міністерства, епідемічна ситуація погіршилася через випадки кору серед дітей, які відпочивали з 21 липня по 28 липня в одному з дитячих таборів.

МОЗ Молдови планує почати масову вакцинацію дітей для боротьби із захворюванням. "Лікарі повинні на 1 вересня виявити всіх нещеплених дітей і спільно з батьками провести вакцинацію. Разом з міністерством освіти ми будемо вести моніторинг дітей на початку навчального року, а не щеплені діти не будуть допущені до занять", - пообіцяла міністр.

"Перш за все, безвідповідальність проявляють ті, хто виступає проти вакцинації, а також місцева влада і керівники освітніх установ, які дозволяють дітям без щеплень перебувати в колективі", - сказав Філіп.

Нагадаємо, за даними Міністерства охорони здоров'я України, рівень планової вакцинації проти кору в Україні в 2017 році зріс більш ніж удвічі порівняно з 2016 роком. Проте спалах кору триває. Згідно з розрахунками, зараз в Україні 760 тис. дітей, які вчасно не отримали першу або другу дозу КПК, і всі вони повинні якомога швидше надолужити пропущені щеплення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram