ГоловнаСвіт

Головний юрист Білого дому дав свідчення спецпрокурору Мюллеру

Трамп заявив, що це він дозволив Макгану й іншим дати свідчення

Головний юрист Білого дому дав свідчення спецпрокурору Мюллеру
Фото: wall.alphacoders.com

Головний юрисконсульт Білого дому Дональд Макган "щільно співпрацює" зі спеціальною комісією, яка розслідує втручання Росії в президентські вибори США.

Про це повідомила газета New York Times.

За останні дев'ять місяців Макган провів загалом уже 30 годин, даючи свідчення спецпрокуророві Роберту Мюллеру. Надана Макганом інформація не могла бути отримана із жодного іншого джерела, а тому являє особливу цінність.

Наприклад, Макган описав, що саме говорив і що робив Трамп, коли звільняв директора ФБР Джеймса Комі. Або наскільки сильно президент хотів, щоб на чолі розслідування стала віддана йому людина. Макган згадав, як Трамп кілька разів переконував призначеного ним міністра юстиції Джеффа Сешнса взяти ситуацію під свій особистий контроль.

Крім розслідування можливих зв'язків з російським істеблішментом, спецкомісія також хоче з'ясувати, чи намагався Дональд Трамп перешкоджати правосуддю. Наприклад, у липні Трамп вимагав від Сешнса звільнити Роберта Мюллера і "негайно припинити розслідування".

Проте джерело, близьке до слідства, повідомило, що інформація, отримана від Дональда Макгана, не містить нічого, що можна було б інкримінувати президенту.

Президент США Дональд Трамп у неділю вранці опублікував серію твітів, у яких заявив, що Макган "не є щуром у стилі Джона Діна".

Дін був юристом Білого дому за президента Річарда Ніксона під час Вотергейтського скандалу. Зрештою, він погодився співпрацювати з прокурорами і сприяв краху президентства Ніксона, хоча його засудили до тюремного ув'язнення за перешкоджання правосуддю.

Трамп заявив, що це він дозволив Макгану й іншим дати свідчення. "Я не зобов'язаний був це робити. Мені нема чого приховувати", - написав він.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram