ГоловнаСвіт

В Індії жертвами повеней, які не припиняються вже третій місяць, стали понад 350 осіб

Це найбільша повінь за останні сто років.

Кількість загиблих через негоду в Індії продовжує зростати. У неділю, 19 серпня, влада повідомила, що жертвами мусонів, які тривають з 29 травня, стали 357 осіб. Тільки за останню добу загинули 33 людини. Про це повідомляє Немецкая волна.

З 8 серпня, коли в штаті Керала почалися сильні повені, загинуло 190 осіб. В офісі голови штату Пінарайя Віджаяна заявили, що це найбільша повінь за останні сто років

У рятувальній операції беруть участь тисячі військових. Евакуйовано близько 353 тисячі людей, які втратили свої будинки. Їх розмістили в більш як трьох тисячах таборів, створених для тих, хто рятується від негоди.

Тисячі людей ще чекають допомоги, заблоковані в оточених водою поселеннях. Військові скидають їм з вертольотів воду і харчові продукти.

За три місяці повені було зруйновано 134 мости. В результаті багато хто залишився заблокованим в гористих районах країни.

За підрахунками влади, втрати від руйнування інфраструктури становлять близько 3 млрд доларів і ця сума буде рости.

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, який відвідав найбільш постраждалі райони, оголосив про виділення на допомогу 75 млн доларів.

Синоптики і надалі прогнозують сильні дощі і вітер в країні.

Нагадаємо, сьогодні вночі вулиці Києва знову затопило після дощу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram