ГоловнаСвіт

Президента Туреччини переобрано главою керівної партії

Ердогана переобрали на пост глави партії вже вшосте.

Президента Туреччини переобрано главою керівної партії
Фото: Анадолу

З'їзд правлячої в Туреччині Партії справедливості й розвитку в суботу переобрав президента країни Реджепа Таїпа Ердогана на пост лідера партії.

Про це повідомляє Анадолу.

"Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган був переобраний на пост лідера керівної Партії справедливості й розвитку (ПСР). На підтримку кандидатури турецького лідера проголосували 1380 делегатів 6-го з'їзду ПСР", - наголошується в повідомленні.

Ердогана переобрали на пост глави партії вже вшосте. У виступі під час з'їзду президент Туреччини заявив, що країна не має наміру змінювати свого курсу "під впливом економічних важелів" ззовні.

"Анкара не піддасться на тиск держав, які, називаючи Туреччину стратегічним партнером, сприймають нашу країну які стратегічну мету для тиску", - сказав президент Ердоган.

Раніше Ердоган закликав співгромадян обмінювати долари на національну  валюту, щоб підтримати грошову одиницю Туреччини.

Такі наміри Туреччини виникли за санкціями, які США ввели проти турецьких міністрів юстиції та внутрішніх справ 1 серпня. Причиною рішення Вашингтона стало затримання в Туреччині американських громадян, які працюють у дипломатичний місії США в Анкарі. Серед них - пастор Ендрю Брансон, який під арештом з жовтня 2016 року і якого турецька сторона звинувачує в підтримці руху проповідника Фетхуллаха Ґюлена. В Анкарі вважають, що Ґюлен був організатором спроби державного перевороту 2016 року. Ердоган заявив, що Анкара відповість США дзеркальними заходами.

Напередодні, 10 серпня, Трамп додатково прийняв рішення про підвищення вдвічі мит на постачання алюмінію і сталі з Туреччини. Як пояснили в Білому домі, рішення було ухвалено на підставі статті 232 "Закону про розширення торгівлі", яка передбачає додаткові тарифи на імпорт із країн, експорт яких становить загрозу для нацбезпеки США. МЗС Туреччини пообіцяло дати "гідну відповідь" на дії Вашингтона.

Нагадаємо, 10 серпня в Туреччині обвалився курс ліри. У п'ятницю вона подешевшала на 10 відсотків і оновила рекордний мінімум курсу до долара. Подібного в Туреччині не траплялося з часів кризи 2001 року.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram