ГоловнаСвіт

У Генуї ввели надзвичайний стан після обвалення моста

Після закінчення пошукових робіт буде оголошено жалобу за загиблими.

У Генуї ввели надзвичайний стан після обвалення моста
Фото: EPA/UPG

Уряд Італії ввів режим надзвичайного стану в Генуї строком на рік у зв'язку з обваленням моста Моранді, жертвами якого стали щонайменше 39 осіб.

Рішення було прийнято на екстреному засіданні кабінету міністрів Італії 15 серпня - через день після того, як був зруйнований міст, повідомляє Радіо Свобода.

Прем'єр Джузеппе Конте назвав трагедію "неприйнятною в сучасному суспільстві" і пообіцяв не допустити її повторення.

Міністр транспорту Італії Данило Тонінеллі заявив, що керівництво компанії, що управляє багатьма автомобільними дорогами Італії, зокрема ділянкою моста, який впав, повинен подати у відставку, а на саму компанію треба накласти штрафи. Ділянка моста обвалився під час зливи 14 серпня. У цей момент на мосту перебували десятки автомобілів, частина з них впала з висоти в десятки метрів.

Міст Моранді побудували в кінці шістдесятих років минулого століття. Останнім часом на споруді проводились ремонтні роботи.

Жертвами обвалення моста в Генуї, за останніми даними, стали 39 осіб. Після закінчення пошукових робіт уряд Італії оголосить траур за загиблими.

За даними МЗС України, українців серед загиблих немає. Двоє громадян України, які постраждали в результаті обвалення моста в італійській Генуї, перебувають в лікарні "Сан Мартін".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram