ГоловнаСвіт

Поліція Швеції заарештувала трьох підозрюваних у масовому підпалі автомобілів

Найближчим часом очікується затримання ще кількох людей "старшого підліткового віку".

Поліція Швеції заарештувала трьох підозрюваних у масовому підпалі автомобілів
Фото: Viktoriia Zhuhan/The Local

Поліція Швеції взяла під варту трьох підозрюваних у підпалі автомобілів у районі Гетеборга на західному узбережжі країни. Про це повідомляє видання The Local.

Відзначають, що затримано молодих людей віком 16 і 21 років. Третій підозрюваний, якому близько 20 років, намагався покинути країну і виїхати в Туреччину, але його затримали під час перетину кордону.

Згідно з інформацією свідків, група людей підпалювала машини і кидала пляшки із запальною сумішшю на автостоянці у Фролунді.

"Вони діяли, як команда, абсолютно. Це було організовано. Вони точно знали, що намагаються робити", - зазначив очевидець подій. Своєю чергою правоохоронці заявили, що ідентифікували багатьох людей, які, як вони вважають, були на місці злочину.

"Сьогодні і завтра ми візьмемо під варту більше людей. Я думаю, що це близько десяти молодиків, які діють одночасно. Це хлопці з кримінальними нахилами, старшого підліткового віку, які живуть у цьому районі", - повідомив голова поліції Гетеборга Ден Віндт.

"Ми дійсно знаємо, в яких групах це відбувається, і тепер будемо працювати над запобіганням злочинності на місцях", - додав він.

Також видання повідомляє про підпал ще чотирьох автомобілів у вівторок ввечері.

Нагадаємо, в низці міст Швеції в ніч на 14 серпня невідомі спалили десятки автомобілів, також зафіксовані сутички з поліцією.

Підпали автомобілів охопили південний захід Швеції. Зокрема, в Гетеборзі згоріли не менш ніж 88 машин. За даними поліції, в цьому місті осередки загоряння були в 20 різних місцях.

У Тролльхеттані близько 40 молодих людей у масках підпалювали машини й атакували камінням співробітників поліції. Схожі події зафіксовані в Мальмі, Гельсінборзі, Фалькенберзі і Люсечілі. Поліція не відкидає, що організатори підпалів могли координувати свої дії через соціальні мережі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram