ГоловнаСвіт

Британська поліція провела обшуки за трьома адресами після вчорашньої спроби теракту

Затриманий чоловік, який в'їхав в огорожу парламенту, є громадянином Британії.

Британська поліція провела обшуки за трьома адресами в центральній Англії в рамках розслідування вчорашнього теракту біля британського парламенту. Про це повідомляє Reuters.

Встановлено, що 29-річний водій є громадянином Британії, хоча прибув з іншої країни. Поліція обшукала два приміщення в Бірмінгемі й одне - в Ноттінгемі, "щоб зрозуміти всі обставини і мотивацію цього інциденту".

Затриманий чоловік раніше не потрапляв у поле зору правоохоронних органів. Незважаючи на це, він не співпрацює з поліцією.

В автомобілі, який в'їхав в огорожу парламенту, не виявили ніякої зброї.

Нагадаємо, вчора вдень чоловік за кермом автомобіля врізався в огорожу навколо будівлі британського парламенту. Оскільки водій добирався до цього місця більш ніж півтори години, а також здійснив заборонений поворот перед будівлею, поліція кваліфікувала його дії як спробу теракту.

У результаті наїзду було поранено двох пішоходів, на цей момент їх уже виписали з лікарні.

Нагадаємо, вчорашній інцидент став другим терактом поблизу британського парламенту за півтора року. У березні 2017 року 52-річний Халід Масуд застрелив чотирьох осіб на Вестмінстерському мосту, його вбили поліцейські під час затримання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram