ГоловнаСвіт

Туреччина підвищила імпортне мито на американський алкоголь і тютюн

Ердоган підписав указ про заходи у відповідь на дії США.

Туреччина підвищила імпортне мито на американський алкоголь і тютюн
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган підписав указ про підвищення ввізних мит на деякі товари американського виробництва. Йдеться про легкові автомобілі, а також алкоголь і тютюн. Документ розміщено в офіційному урядовому виданні T.C. Resmi Gazete.

Про підписання відповідного рішення написав віце-президент країни Фуат Октай. У своєму блозі в Твіттері Октай написав, що таке рішення є "відповіддю на цілеспрямовані атаки американської адміністрації на нашу економіку".

Документ підвищив тарифи на ввезення в країну автомобілів (на 120%), алкогольні напої (140%) і листовий тютюн (мита на нього збільшилися на 60%). Крім того, нові мита стосуються ввезення в Туреччину косметики, рису та вугілля з США.

Раніше повідомляли, що Туреччина не буде використовувати американську продукцію в будівництві на території країни. Також Ердоган оголосив про заборону на ввезення електроніки з США.

Нагадаємо, минулого тижня президент США Дональд Трамп оголосив про підвищення мит на турецькі сталь і алюміній. Тепер вони складуть 50% і 20% відповідно. Білий дім пояснив введення нових мит загрозою національній безпеці.

Перед цим Мінфін США ввів санкції проти міністра юстиції Туреччини Абдулхаміта Гюля і міністра внутрішніх справ країни Сулеймана Сойлу в зв'язку зі справою американського пастора Ендрю Брансона, якого судять у Туреччині. Їм заборонено в'їзд у США, а їх американські активи підлягають заморожуванню.

У результаті дій США курс ліри обвалився.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram