ГоловнаСвіт

На сайті Конгресу США виклали законопроект про посилення санкцій проти Росії

Вони торкнуться найбільших російських банків і держборгу РФ.

На сайті Конгресу США виклали законопроект про посилення санкцій проти Росії
Фото: kestan.com

Конгрес США опублікував текст законопроекту про нові санкції проти банків і держборгу Росії, який внесли 2 серпня кілька сенаторів на чолі з республіканцем Ліндсі Гремом.

Санкції пропонують запровадити проти Сбербанку, ВТБ банку, Газпромбанку, Банку Москви, Россільгоспбанку, Промзв'язокбанку та Зовнішекономбанку (ВЕБ), повідомляє RTVi

Якщо законопроект ухвалять, ці банки не зможуть проводити стандартні доларові розрахунки через кореспондентські рахунки в банках США. Документ також передбачає фактичну заборону на операції з новими випусками російського держборгу.

У третьому розділі законопроекту сенатори пропонують карати російську владу за виробництво і застосування хімічної зброї, оскільки вона свідомо використовувала нервово-паралітичну речовину "Новачок" під час замаху на колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля. Росію також звинуватили в небажанні переконати президента Сирії Башара Асада припинити використання хімічної зброї.

У законопроекті також повторюються ключові положення Кримської декларації, згідно з якими США відмовляються визнати претензії Кремля на суверенітет над Кримським півостровом, захопленим силою, порушуючи міжнародне право.

Нагадаємо, що 8 серпня фрагменти цього законопроекту опублікувала газета "Комерсант". На тлі новин про нові антиросійські санкції обвалився рубль, на Московській біржі також обвалилися котирування Сбербанку.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram