ГоловнаСвіт

У США механік авіакомпанії викрав пасажирський літак і розбив його

Пасажирів на борту не було.

Фото: komonews.com

Літак авіакомпанії Horizon Airlines розбився в штаті Вашингтон в США в п'ятницю, 10 серпня, ввечері за місцевим часом після того, як був вкрадений співробітником з міжнародного аеропорту Сіеттл-Такома. Про це повідомляє ABC News.

"Літак Horizon Airlines розбився на острові Кетрон. За попередньою інформацією, механік невстановленої авіакомпанії вкрав літак. Трюки в повітрі або недолік навичок літати викликали крах на острові", - розповів шериф округу Пірс Пол Пастор.

Фото: komonews.com

На маленькому острові Кетрон, який розташований на північному заході від Такома, проживає близько 20 жителів.

За словами джерела в сфері авіації, командування повітряно-космічної оборони Північної Америки підняло винищувачі для супроводу літака. У департаменті шерифа округу Пірс повідомили, що два винищувачі F-15 не причетні до аварії.

Відомо, що співробітнику, який вкрав літак, 29 років, він з округу Пірс. У департаменті шерифа його назвали "суїцидальним". Правоохоронні органи не пов'язують інцидент з тероризмом.

"Більшість терористів не роблять петлі над водою. Можливо, розвага пішла зовсім не так", - сказав шериф.

На місце аварії вирушили правоохоронці і берегова охорона США.

Авіакомпанія повідомила, що на борту не було пасажирів.

Нагадаємо, раніше в Альпах розбився "Юнкерс" 1939 року з 20 людьми на борту.

У березні 2015 року пілот німецького лоукостера Germanwings Андреас Любіц наклав на себе руки, направивши лайнер A-320 в гори. Разом з ним загинули ще 149 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram