ГоловнаСвіт

У горах Баварії другу добу палає лісова пожежа

Через складний рельєф гасіння вогню можливе тільки з повітря.

У горах Баварії другу добу палає лісова пожежа
Фото: скриншот видео

У Верхній Баварії (Німеччина) вже другий день триває пожежа в горах. Площа пожежі сягає 150 тис. кв. м, повідомляє DPA.

Влада міста Розенгайм оголосила надзвичайний стан у четвер, коли близько 200 пожежників відправили боротися з полум'ям на схилі біля гори Шварценберг. Сьогодні вранці боротьба з вогнем триває. Оскільки схили в місцевості круті, а вітер непередбачуваний, пожежні можуть гасити вогонь тільки з повітря, використовуючи вертольоти і контейнери для води.

Туристичні стежки на Шварценберг евакуйовані. Хмари диму над горами видно за багато кілометрів.

Нагадаємо, 23 липня, в Греції на захід від Афін спалахнула масштабна лісова пожежа, яка змусила людей тікати з будинків. Хмари диму від пожежі було видно навіть над афінським Акрополем і храмом Парфенона. Кількість жертв у результаті пожеж сягнула 91 людини. Поліція встановила, що принаймні на декількох ділянках пожежа спалахнула внаслідок умисного підпалу.

Через сильну спеку лісові пожежі зафіксовані у багатьох європейських країнах, для запобігання нових пожеж країни вводять заборону на розведення будь-якого відкритого вогню.

В Україні синоптики також не прогнозують опадів у найближчі дні. З огляду на високу денну температуру, Держслужба з надзвичайних ситуацій попереджає про підвищену небезпеку пожеж у південних і східних областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram