ГоловнаСвіт

Водяний пістолет, ніж, шприц, труна: У МЗС РФ відреагували на санкції США набором із 22 емодзі

Захарова попросила "навести пару прикладів" того, як спрацювали подібні санкції.   

Водяний пістолет, ніж, шприц, труна: У МЗС РФ відреагували на санкції США набором із 22 емодзі
Фото: EPA/UPG

Офіційний представник Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова прокоментувала заяву Держдепартаменту США про те, що санкції є одним з інструментів для поліпшення відносин між Кремлем і Вашингтоном.

"Що ж це за набір-то, «за допомогою якого налаштовуються уряди на поліпшення поведінки для кращих відносин зі США?», - написала вона у Фейсбуці.

Слідом вона опублікувавши 22 емодзі, зокрема зображення кажана, павука, змії, скорпіона, урагану, водяного пістолета, бомби, ножа, труни, шприца, схрещених мечів і карти з Джокером.

Захарова також попросила "навести пару прикладів того, де і як цей «набір» спрацював".  

Нагадаємо, США оголосили про введення з 22 серпня нових санкцій проти Росії через інцидент з використанням хімічної зброї в британському Солсбері. Йдеться про заборону на експорт у РФ товарів, які можуть бути пов'язані з нацбезпекою. Якщо протягом трьох місяців Москва не надасть гарантій, що не використовуватиме хімзброї та не погодиться допустити міжнародних інспекторів на свої підприємства з її виробництва, то на Росію чекає другий раунд санкцій. Зокрема, передбачається заборона польотів компанії "Аерофлот" у США, зниження рівня дипломатичних відносин, майже повне припинення американського експорту (за винятком продовольства) та імпорту російських товарів.

Консульство РФ у США назвало ці санкції "драконівськими", а курс рубля до долара й російський фондовий ринок значно обвалилися.

Коментуючи обмежувальні заходи щодо Москви, офіційний представник Держдепу Гезер Нойєрт пояснила, що США намагаються таким чином домогтися від російського уряду більш конструктивної поведінки у вибудовуванні відносин з Вашингтоном.

Російський прем'єр Дмитро Медведєв, своєю чергою, заявив, що РФ розцінюватиме посилення санкцій як оголошення економічної війни та пригрозив відреагувати "економічними, політичними, а в разі потреби, й іншими методами".     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram