ГоловнаСвіт

29 дітей загинули в результаті авіаудару в Ємені

Сили саудівської коаліції завдали удару по ринку в місті Саада.

29 дітей загинули в результаті авіаудару в Ємені
Фото: CBSNews

Не менш ніж 29 дітей загинули і 30 постраждали в результаті авіаудару сил саудівської коаліції по місту Саада в північній частині Ємену, контрольованій повстанцями, повідомляє ВВС.

За даними Міжнародного Червоного Хреста, під час удару автобус проїжджав через ринок Дах'ян.

Більшість загиблих і постраждалих - діти віком до 15 років.

За даними місцевого міністерства охорони здоров'я, підпорядкованого повстанцям-хуситам, вбито щонайменше 43 людей, 61 поранено.

CBSNews повідомляє про щонайменше 50 загиблих.

Сили коаліції, які підтримують єменський уряд у війні проти хуситів, стверджують, що їхні дії були законними. Вони наполягають на тому, що ніколи умисно не ціляться в цивільних осіб.

Правозахисні організації неодноразово звинувачували війська коаліції в тому, що вони бомблять ринки, школи, лікарні і житлові райони.

Воєнний конфлікт у Ємені триває з вересня 2014 року. Саудівська Аравія зі своїми союзниками бере в ньому активну участь на боці президента Ємену Абд Раббо Мансура Хаді, тоді як основний противник Ер-Ріяда Іран - на боці повстанців-хуситів.

У результаті бойових дій під час конфлікту загинули понад 10 тис. осіб. За оцінками ООН, від наслідків конфлікту потерпають більш ніж 17 млн із 27-мільйонного населення країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram