ГоловнаСвіт

В Освенцимі євреї і мусульмани вшанували пам'ять жертв Голокосту

Захід пройшов у рамках освітньої поїздки, організованої Центральною радою мусульман у Німеччині і Союзом прогресивних євреїв.

В Освенцимі євреї і мусульмани вшанували пам'ять жертв Голокосту

Євреї і мусульмани спільно вшанували пам'ять жертв Голокосту в колишньому нацистському таборі Освенцим-Біркенау, в якому з 1940-го по 1945 рік нацисти вбили понад 1 мільйон осіб, більшість із них були євреями.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Ми обіцяємо, що силою нашої віри разом будемо робити все, щоб ніколи більше не було Освенцима", - заявив голова Центральної ради мусульман у Німеччині Айман Мазієк на церемонії.

Цей перший подібний пам'ятний захід пройшов у рамках освітньої поїздки, організованої Центральною радою мусульман у Німеччині і Союзом прогресивних євреїв. У ній брали участь єврейські і мусульманські підлітки, в тому числі іракські та сирійські біженці, які живуть у Німеччині. Одна з цілей поїздки - боротьба з антисемітизмом у Німеччині в зв'язку з тим, що останнім часом у країні було здійснено низку нападів на євреїв, у тому числі мусульманами.

У церемонії також узяли участь прем'єр-міністри федеральних земель Тюрінгії Бодо Рамелов і Шлезвіг-Гольштейна Даніель Гюнтер. Вони поклали вінки біля Стіни смерті, де були розстріляні тисячі в'язнів концтабору.

Нагадаємо, в лютому канцлер Німеччини Ангела Меркель визнала відповідальність Німеччини за Голокост.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram