ГоловнаСвіт

Сенат Аргентини відмовився легалізувати аборти

За даними Міністерства охорони здоров'я, в країні щорічно відбувається понад 350 тис. нелегальних абортів.

Сенат Аргентини відмовився легалізувати аборти
Фото: www.mk.ru

Сенат Аргентини не схвалив законопроект, що дозволяє переривання вагітності в перші 14 тижнів.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Після майже 16-годинного обговорення Сенат відхилив відповідний законопроект, який підтримав 31 депутат, 38 висловилися проти. Раніше ініціативу схвалила Палата депутатів.

Під час дебатів у будівлі Сенату зібралися десятки тисяч людей, які виступають як за, так і проти легалізації абортів. Спочатку протести проходили мирно, але після оголошення результатів голосування деякі демонстранти почали вести себе агресивно, зокрема підпалювати сміття і кидати його в поліцейських, яким довелося у відповідь застосувати сльозогінний газ.

В Аргентині переривання вагітності дозволено тільки в тому випадку, якщо жінка завагітніла після зґвалтування або якщо її життя знаходиться під загрозою.

Згідно з чинним з 1921 року законом, покаранню за аборт піддається як лікар, так і сама вагітна. З 2007-го по 2016 рік у Аргентині за цією статтею було засуджено 63 особи.

За оцінками міністерства охорони здоров'я Аргентини, в країні щорічно відбувається понад 350 тис. нелегальних абортів, при цьому близько 50 тисяч жінок потрапляють до лікарень через ускладнення, що виникли в результаті переривання вагітності.

Нагадаємо, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, в світі щорічно здійснюють близько 25 млн "підпільних" абортів, п'ята частина яких призводить до інвалідності жінок. За даними ВООЗ, заборона на аборти не применшує потреби в них, а їх чисельність ніколи не скорочується.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram