ГоловнаСвіт

Рубль і фондовий ринок Росії впали через "драконівські" санкції США

Курс долара вперше майже за два роки сягнув 66 рублів.

Рубль і фондовий ринок Росії впали через "драконівські" санкції США
Фото: EPA/UPG

Курс долара до рубля на Московській біржі в четвер, 9 серпня, вперше з листопада 2016 року перевищив позначку 66 рублів.

Як повідомляє "Интерфакс", перші ж угоди з доларом пройшли в діапазоні 66,15-66,48 руб. За підсумками першої хвилини торгів курс склав 66,2575 руб. Це на 71 копійку більше порівняно з рівнем попереднього закриття.

Євро виріс до 76,77 руб. (+64,5 копійки), на піку зростання європейська валюта сягала позначки 77,1175 руб., що було максимумом з 16 квітня.

Долар при цьому опинився на 2,715 рубля вище від рівня чинного офіційного курсу, євро - на 2,95 рубля вище від офіційного курсу.

Ринок акцій РФ теж упав. Індекс Московської біржі за першу хвилину торгів просів до 2286,01 пункту (-0,3%), індекс РТС - до 1093,35 пункту (-1,8%), рублеві ціни більшості основних "фішок" на Московській біржі знизилися в межах 5%.

Нагадаємо, сьогодні вночі стало відомо, що США з 22 серпня введуть нові санкції проти Росії через інцидент з використанням хімічної зброї в британському Солсбері. Йтиметься про заборону на експорт у Росію товарів, які можуть бути пов'язані з національною безпекою.

Якщо протягом трьох місяців після цього Москва не надасть гарантій, що не використовуватиме хімічну зброю, і не погодиться допустити міжнародних інспекторів на свої підприємства з виробництва хімічної зброї, то на Росію чекає другий раунд санкцій. Зокрема, передбачається заборона польотів компанії "Аэрофлот" у США, зниження рівня дипломатичних відносин, майже повне припинення американського експорту (крім продовольства) й імпорту Сполученими Штатами російських товарів.

Консульство РФ у США назвало ці санкції "драконівськими".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram