ГоловнаСвіт

Американський сенатор доправив у РФ лист Путінові від Трампа

Пол поїхав у Москву "з метою стимулювати дипломатичні зусилля".

Американський сенатор доправив у РФ лист Путінові від Трампа
Фото: zn.ua

Американський сенатор-республіканець Ренд Пол повідомив, що під час свого візиту в Москву доправив російській владі листа від президента Дональда Трампа.

"Мені випала честь доправити лист від президента Трампа адміністрації президента Володимира Путіна. У листі підкреслюється важливість подальшої взаємодії в різних сферах, у тому числі в боротьбі з тероризмом, а також розвитку діалогу між законодавчими органами і відновлення культурного обміну", - написав Пол у твіттері.

У зв'язку з цим заступник прес-секретаря Білого дому Хоган Гідлі заявив, що на прохання сенатора Пола президент Трамп надав рекомендаційний лист. У листі президент назвав теми, які сенатор Пол хотів обговорити з президентом Путіним, передає Голос Америки.

Пол заявив, що поїхав до російської столиці з метою стимулювати дипломатичні зусилля на тлі напруження у відносинах між двома країнами. У понеділок він провів переговори з членами російського парламенту, пообіцяв блокувати нові санкції проти Росії і запросив російських депутатів приїхати до Вашингтона.

Нагадаємо, американська розвідка дійшла висновку, що Росія втручалася в президентські вибори 2016 року, намагаючись допомогти перемозі Трампа. Москва ці звинувачення рішуче відкидає. Крім того, відносини між двома країнами ускладнюють розбіжності з приводу Сирії та України.

Після саміту в Гельсінкі в липні Трамп запросив Путіна до Вашингтона, а Путін Трампа - в Москву, однак поки що нової зустрічі призначено не було. У Білому домі заявляють, що візит Путіна до Вашингтона відкладено до 2019 року: як очікується, до того моменту вже завершиться кероване спецпрокурором Мюллером розслідування, присвячене російському втручанню у вибори.

У США поведінку Трампа під час саміту різко критикували: склалося враження, що він підтримав позицію Путіна, який заперечує втручання у вибори. Протягом спільної прес-конференції Путін зізнався, що хотів перемоги Трампа, оскільки той говорив, що хоче налагодити відносини з Москвою.

Пізніше Трамп скорегував свою заяву і сказав, що Росія втручалася у вибори, однак продовжував спростовувати твердження про те, що Москва допомогла йому перемогти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram