ГоловнаСвіт

Пентагон заборонив військовим використовувати будь-які додатки з геолокацією

Відстеження місця розташування за GPS може виявитися небезпечним для військових і для місій загалом.

Пентагон заборонив військовим використовувати будь-які додатки з геолокацією

Чиновникам і військовим Збройних Сил США в місцях проведення операцій доведеться відмовитися від Google-карт та інших програм, що дозволяють відстежити їхню геолокацію. Про це йдеться в новому розпорядженні, виданому заступником міністра оборони, повідомляє Міністерство оборони країни.

До заборонених пристроїв належать фітнес-додатки, програми на телефонах, які відстежують місцезнаходження, а також інші пристрої і програми, які це роблять.

"З цього моменту співробітники Міністерства оборони не можуть використовувати сервіси та можливості геолокації на урядових і непублічних пристроях, додатках і послуги, перебуваючи в місцях, позначених як зони проведення операцій", - заявив сьогодні представник Пентагону полковник Роберт Меннінг III.

У Міноборони вважають, що можливості геолокації на сучасному рівні становлять серйозний ризик для персоналу як під час виконання службових обов'язків, так і в повсякденному житті.

Можливості системи глобального позиціонування (GPS) можуть містити особисту інформацію, розташування, розпорядок і номери персоналу Міністерства оборони. Їх використання за кордоном "потенційно може створити непередбачувані наслідки для безпеки і підвищити ризик під час проведення спільних дій і місії", - сказав Меннінг.

Персональні телефони й інші портативні пристрої також містять додатки, які залежать від технології GPS. Командири відповідають за реалізацію політики, їм дозволять робити винятки тільки після проведення ретельної оцінки ризику.

Меннінг додав, що департамент вивчатиме ризики, пов'язані з цими пристроями, і змінюватиме політику залежно від потреб.

Нагадаємо, на початку 2018 року дані про бази США в Сирії й Іраку потрапили в мережу через фітнес-додаток Strava. У 2013 році Пентагон закупив 2,5 тисячі трекерів Fitbit проти ожиріння у військових. У Міноборони Росії задумалися про обмеження використання смартфонів з фото- і відеокамерами і функцією геолокації в центральному апараті, органах управління і військах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram