ГоловнаСвіт

Україна закликала Росію вивести війська з окупованих територій Грузії

10 років тому пройшла війна між РФ і Грузією.

Україна закликала Росію вивести війська з окупованих територій Грузії
Фото: Сергей Нужненко Гия Церцвадзе, суд, акция, в поддержку, азов

Міністерство закордонних справ України закликало Росію вивести війська з окупованих територій Грузії (Абхазія і Цхінвальський регіон).

Про це йдеться в заяві МЗС з нагоди 10-ї річниці російсько-грузинської війни 2008 року.

У ній Україна підтвердила свою підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності Грузії в її міжнародно визнаних кордонах, а також відданість стратегічному партнерству між державами. Зокрема, Україна підтримує останню мирну ініціативу грузинського уряду "Крок до кращого майбутнього", спрямовану на врегулювання конфлікту і примирення."Закликаємо Російську Федерацію виконати свої зобов'язання за Угодою про припинення вогню від 12 серпня 2008 року, вивести військові підрозділи з окупованих територій Грузії (Абхазія і Цхінвальський регіон) та здійснити інші заходи щодо демілітаризації і деокупації цих територій", - йдеться в заяві.

Україна вважає, що Росія несе повну відповідальність за складну гуманітарну ситуацію на окупованих територіях і повинна негайно забезпечити безперешкодний доступ до них міжнародних гуманітарних та правозахисних організацій.

Нагадаємо, унаслідок російсько-грузинської війни Росія в 2008 році визнала незалежність двох грузинських регіонів - Абхазії і Південної Осетії, і перекинула додаткові війська та озброєння на свої військові бази на цих територіях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram