ГоловнаСвіт

У Росії почали випускати в'язнів за аналогом "закону Савченко"

Першим став хакер Анікєєв з угруповання "Шалтай-Болтай".

У Росії почали випускати в'язнів за аналогом "закону Савченко"
Владимир Аникеев
Фото: compromat.ws

У Росії почали випускати в'язнів за законом, який зараховує один день під вартою за півтора дня в колонії. Першим став лідер хакерської групи "Шалтай-Болтай" Володимир Анікєєв, якого 2017 року засудили до двох років колонії.

Термін його покарання спливав у листопаді, пише ТАСС.

"Анікєєв став першим в Росії в'язнем, до якого застосували новий закон про зарахування одного дня в СІЗО за півтора в колонії. Після перерахунку було встановлено, що він відбув термін покарання, після чого був відпущений на волю", - розповів агентству адвокат Анікєєва Руслан Коблев.

Хакерське угруповання "Шалтай-Болтай" зламувала акаунти чиновників і підприємців для подальшого продажу. Анікєєв у групі мав псевдонім "Льюїс".

Нагадаємо, що в Україні був чинним схожий закон, що дозволяв зараховувати день у СІЗО за два дні основного терміну ув'язнення. Його скасували, тому що занадто багато тих, хто вийшов на волю, знову скоювали злочини, в тому числі тяжкі. Закон прозвали "законом Савченко", оскільки це була перша законодавча ініціатива народного депутата Надії Савченко.

У Росії свій "закон Савченко" прийняли в червні 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram