ГоловнаСвіт

Помпео назвав санкції США проти Ірану неминучими

"Тегеран повинен піти на великі зміни, щоб поліпшити відносини з Вашингтоном".

Помпео назвав санкції США проти Ірану неминучими
Фото: EPA/UPG

Сполучені Штати посилять санкції проти Ірану, які можуть набути чинності вже 7 серпня.

Про це заявив держсекретар США Майк Помпео, передає Reuters.

За його словами, Тегеран повинен піти на великі зміни, щоб поліпшити відносини з Вашингтоном.

Помпео назвав санкції "важливою частиною зусиль у боротьбі зі зловмисними діями Ірану" і заявив, що деталі Білий дім повідомить пізніше.

При цьому держсекретар США висловив надію, що вдасться "знайти шлях для того, щоб просунутися вперед" у двосторонніх відносинах, але "для цього іранський режим має наважитися на величезні зміни".

Помпео зазначив, що Ірану "слід просто поводитися як нормальній країні".

Нагадаємо, в травні Дональд Трамп оголосив про вихід США зі Спільного всеохопного плану дій, укладеного між Іраном, США, Росією, Китаєм, Великобританією, Францією і Німеччиною у 2015 році. що передбачає здійснення Тегераном низки кроків для обмеження своєї ядерної програми. Після цього Вашингтон розширив санкції щодо Тегерана.

Інші учасники угоди не підтримали США. Євросоюз заявив, що захистить інтереси європейських компаній, які інвестують в Іран, і дотримуватиметься спільного плану дій щодо іранської ядерної програми.

У липні президент Ірану заявив, що Тегеран може заблокувати експорт нафти з Перської затоки, якщо його власний експорт зупиниться через санкції США. Цю пропозицію підтримав верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram