ГоловнаСвіт

Стівен Сігал став спецпредставником МЗС Росії в США

У відомстві порівняли цю посаду з функцією послів доброї волі ООН.

Стівен Сігал став спецпредставником МЗС Росії в США
Стивен Сигал
Фото: EPA/UPG

МЗС Росії призначило американського актора Стівена Сігала своїм спеціальним представником з питань російсько-американських гуманітарних зв'язків. Відповідне повідомлення з'явилося на сторінці МЗС у Facebook у суботу, 4 серпня.

Ця посада не передбачає грошової винагороди, її завдання формулюється як "сприяння подальшому розвитку російсько-американських відносин у гуманітарній сфері, включаючи взаємодію в сфері культури, мистецтва, громадських і молодіжних обмінів і так далі".

У МЗС її порівняли з функцією послів доброї волі ООН.

Нагадаємо, Сігал отримав російське громадянство в листопаді 2016 року. За словами прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова, актор "доволі наполегливо і тривалий час звертався з проханням надати йому громадянство". Намір отримати паспорт РФ він пояснював бажанням "кілька місяців на рік проводити зі своїми друзями в Росії".

Раніше в 2013 році Стівен Сігал пропонував віце-прем'єру РФ Дмитру Рогозіну допомогти із залученням новобранців в армію. За його словами, він може виявитися корисним у галузі "піар-пропаганди, коли потрібно спрямувати виховання в патріотичне русло", пише DW.

У квітні 2017 року Сігала внесли в "чорний список" "Миротворця".

За останні роки російське громадянство також отримали актор Жерар Депардьє, боєць змішаних єдиноборств Джефф Монсон і боксер Рой Джонс-молодший.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram