ГоловнаСвіт

1500 біженців потонули в Середземному морі з початку року, - ООН

Найбільше біженців прибуває в Іспанію.

1500 біженців потонули в Середземному морі з початку року, - ООН
Фото: ukranews.com

За перші сім місяців 2018 року під час спроби потрапити в Європу в Середземному морі потонули понад 1,5 тисячі біженців. Тільки в червні й липні число загиблих перевищило 850 чоловік.

Про це повідомили в Управлінні Верховного комісара ООН у справах біженців (UNHCR), передає Німецька хвиля.

Цим морський шлях до Європи через Середземне море є найбільш смертоносним у всьому світі, зазначається далі в заяві.

Зростання числа загиблих під час спроби потрапити морським шляхом у Європу викликає особливу тривогу, якщо взяти до уваги загальне скорочення числа громадян, які вирушають у таку подорож, заявили автори звіту.

За їхніми даними, із січня по липень 2018 року таких людей налічувалося 60 тисяч - удвічі менше ніж за аналогічний період минулого року.

Натепер більшість біженців через Середземне море прибувають до Іспанії (понад 23,5 тисячі за перші сім місяців 2018 року). В Італії цей показник становив 18,5 тисячі, у Греції - 16 тисяч.

Коментуючи доповідь у суботу, 4 серпня, представник офісу UNHCR у Німеччині Мартін Ренч (Martin Rentsch) закликав європейські країни зберегти службу порятунку біженців у Середземному морі. За його словами, Європі необхідно взяти на себе відповідальність за порятунок людей, і свій внесок має зробити  кожна країна.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram