ГоловнаСвіт

Туреччина має намір запровадити санкції стосовно двох американських міністрів

Влада країни заморозить майно генпрокурора та глави МВС США.

Туреччина має намір запровадити санкції стосовно двох американських міністрів
Фото: investigator.org.ua

У суботу, 4 серпня, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган розпорядився заморозити ймовірне майно двох американських чиновників вищої ланки - генпрокурора Джеффа Сешнса (він також уважається й міністром юстиції) та міністра внутрішніх справ Раяна Зінке.

Такі дії турецька влада має намір зробити у відповідь на запровадження санкцій США проти двох турецьких міністрів, повідомляє Німецька хвиля.

Причиною загострення відносин між двома державами-членами НАТО є доля американського пастора Ендрю Брансона, якого Туреччина тримає в ув'язненні за звинуваченням у співпраці з опонентом Ердогана Фетхуллахом Ґюленом. Білий дім вимагає звільнити священника. При цьому Ердоган заявив, що уряд Туреччини не бажає провокувати ескалацію конфлікту. Він також зазначив, що кроки, зроблені Вашингтоном щодо Брансона, не відповідають відносинам "стратегічних партнерів" і є виявом неповаги до Туреччини.

Глава Держдепартаменту США Майк Помпео заявив, що бачить можливість звільнення заарештованих у Туреччині американських громадян. За словами Помпео, це може статися найближчими днями. Раніше американський міністр провів перемови зі своїм турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу, які пройшли "конструктивно".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram