ГоловнаСвіт

ООН: КНДР не припинила розробку ядерної програми

Раніше Кім Чен Ин заявляв про повне ядерне роззброєння.

ООН: КНДР не припинила розробку ядерної програми
Фото: sibnovosti.ru

Північна Корея не припинила розробку ні ядерної, ні ракетної програми. До такого висновку дійшли після шестимісячного розслідування незалежні експерти, які підготували спеціальну доповідь для Ради Безпеки ООН. Про це повідомило в суботу, 4 серпня, агентство Reuters.

Експерти констатували, що КНДР продовжує дії, за які Радбез ООН застосував до Пхеньяна санкцій ще в 2006 році. Відтоді ці санкції неодноразово продовжувалися і посилювалися. Зокрема, у вересні 2017 року Рада Безпеки ООН наклала повну заборону на експорт з Північної Кореї текстильної продукції і обмежила продаж Пхеньяну нафтопродуктів 2 млн барелів на рік.

Наприкінці липня джерела у розвідці США повідомили, що КНДР відновила роботи зі створення міжконтинентальних ракет. За їхньою інформацією, отримані нещодавно супутникові знімки свідчать, що в дослідницькому центрі під Пхеньяном, де були створені перші міжконтинентальні балістичні ракети Північної Кореї, ведуться роботи над однією або двома балістичними ракетами на рідкому паливі.

Нагадаємо, про повне ядерне роззброєння на Корейському півострові лідер КНДР Кім Чен Ин домовився з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном під час їхньої зустрічі 27 квітня у прикордонному селі Пханмунджом. У червні доля північнокорейської ядерної програми стала однією з тем саміту США - КНДР у Сінгапурі. За підсумками зустрічі Дональда Трампа і Кім Чен Ина був підписаний спільний документ, який зобов'язує Північну Корею до повної денуклеаризації Корейського півострова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram