ГоловнаСвіт

Китай заборонив показ фільму про Крістофера Робіна

Генсека країни Сі Цзіньпіна часто порівнюють з Вінні-Пухом.

Китай заборонив показ фільму про Крістофера Робіна
Фото: EPA/UPG

Влада Китаю без пояснення причин заборонила показ фільму "Крістофер Робін", прем'єра якого відбулася у світі 1 серпня. Про це пише "Новая газета".

За даними газети, заборона може бути пов'язана з популярним у опозиції в Китаї мемом, в якому генсек країни Сі Цзіньпін порівнюється з Вінні-Пухом.

За іншою версією, відмова в релізі фільму пов'язана з розподілом квот на показ іноземних фільмів.

У 2017 році напередодні з'їзду компартії китайські соціальні мережі почали видаляти пости зі згадкою Вінні-Пуха і Сі Цзіньпіна.

Як пише видання, у 2018 році одна з найбільших соціальних мереж Китаю Sina Weibo, що є гібридом між твіттером і фейсбуком, заблокувала сайт телеканалу HBO після жарту британського коміка Джона Олівера про лідера КНР Сі Цзіньпіна.

У програмі Олівер розкритикував Цзіньпіна за скасування обмеження строку повноважень голови країни, тиск на громадянське суспільство і цензуру. Комік порівняв лідера КНР зы "страшним дядьком", який відправив тисячі мусульман в політичні освітні табори на перевиховання.

Потім він зазначив, що в Китаї заборонені мультфільми про плюшевого ведмедя Вінні-Пуха, героя оповідань англійського письменника Алана Мілна.

"Мабуть, Сі Цзіньпін чутливо ставиться до схожості з Вінні-Пухом. Якщо чесно, я навіть не впевнений, чи так сильно вони схожі, але його дратівливість говорить про те, що люди ніколи не перестануть порушувати цю тему", - сказав Олівер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram