ГоловнаСвіт

Шведський міністр оборони звинуватив Шойгу у брехні

Міністр оборони РФ висловив стурбованість "втягуванням Фінляндії і Швеції в структури НАТО".

Шведський міністр оборони звинуватив Шойгу у брехні
Фото: ru-an.infо

Міністр оборони Швеції Петер Хультквіст звинуватив свого російського колегу Сергія Шойгу в поширенні брехливої інформації про співпрацю скандинавської країни з НАТО, передає "Голос Америки".

"Те, що описує міністр оборони Росії, - це брехня. НАТО не має необмеженого доступу ні до фінських, ні до шведських територіальних вод і повітряного простору", - цитує Хультквіста видання The Local. Сергій Шойгу, виступаючи 24 липня на засіданні колегії російського Міністерства оборони, говорив, що Москва стурбована втягуванням Фінляндії і Швеції в структури НАТО. Агентство "Интерфакс" навело слова Шойгу про підписання договору про повноправну участь цих країн у навчаннях НАТО і використанні натовських систем управління військами та зброєю. Натомість Північноатлантичний союз нібито отримав вільний доступ у повітряний простір і територіальні води Фінляндії і Швеції.

Міністр оборони Швеції Петер Хультквіст заявив, що "Швеція не пов'язана військовими союзами і самостійно приймає власні рішення". Він назвав висловлювання російського міністра оборони хибним.

Шведський міністр зазначив, що вхід будь-якого іноземного судна або літака в територіальні води або повітряний простір Швеції можливий тільки після отримання спеціального дозволу.

Раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що приєднання України до НАТО є прямою загрозою для РФ і пригрозив "наслідками".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram