ГоловнаСвіт

Біля адміністрації Путіна пройшли одиночні пікети на підтримку Сенцова

Сенцов голодує 81-й день.

На 81-й день безстрокового голодування українського політв'язня в Росії Олега Сенцова у центрі Москви біля адміністрації президента пройшли одиночні пікети на його підтримку, повідомляє Новая газета.

Фото: Новая газета

Акція почалася "Пікетом матерів". Жінки звернулися до Путіна з вимогою відповісти на прохання матері Олега Сенцова про його помилування. Воно було подане у приймальню президента 17 липня 2018 року, на 65-й день голодування українського режисера, але відповіді на нього досі немає.

Фото: Новая газета

"Нам здається важливим, щоб люди знали про справу Олега Сенцова, але отримати дозвіл на звичайні пікети в політично значущих місцях Москви нам не вдається, московська влада зазвичай відправляє нас пікетувати в ліс або в парк Сокольники", - розповів один з організаторів акції, в.о. директора московського офісу Amnesty International Іван Кондратенко.

Фото: Новая газета

Ця акція стала першою за час голодування Сенцова, що пройшла легально, зазначає видання. Префектура Центрального адміністративного округу Москви не погодила проведення жодного з масових пікетів на підтримку Сенцова - ні під час чемпіонату світу з футболу, ні після.

Між тим про стан Олега Сенцова нічого невідомо з 19 липня, коли у нього востаннє був його адвокат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram