ГоловнаСвіт

Масонська ложа в Британії ухвалила вважати братами тих масонів, які змінили стать на жіночу

Також дозволено приймати до лав масонів колишніх жінок, які змінили стать на чоловічу.

Масонська ложа в Британії ухвалила вважати братами тих масонів, які змінили стать на жіночу
Фото: ВВС

Об'єднана велика ложа Англії - найбільша масонська ложа в Британії - ухвалила не виключати зі своїх лав тих своїх членів, які змінили стать на жіночу.

Ложа, що існує століттями, ніколи не приймала до своїх лав жінок. Це правило залишається незмінним. Послаблення стосується лише трансгендерів, передає ВВС.

Якщо брат вступив у таємне товариство, коли був чоловіком, а потім змінив стать - вигнання його не допускається, оскільки це незаконна дискримінація, йдеться в рекомендаціях, виданих ложею. Також дозволено приймати до лав масонів колишніх жінок, які змінили стать на чоловічу.

До питання зміни статі франкмасонами слід ставитися вкрай співчутливо, йдеться в документі. Але незалежно від гендерної самоідентифікації, офіційне звернення до всіх 200 тисяч членів ложі залишається колишнім - "брати".

У неформальному спілкуванні можна називати людину на прізвище з тим титулом, який він/вона для себе обере: містер, міс або щось інше.

Хоча жінок не допускають в Об'єднану велику ложу, для них у Британії існують дві спеціальні жіночі масонські ложі: Орден жінок-франкмасонок і Благородне братство давніх франкмасонів. В обох товариствах учасниці офіційно називаються "братами".

Жінок-масонів у Британії близько 4700.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram