ГоловнаСвіт

Влада Москви заборонила акцію на підтримку Сенцова

Префектура послалася на рішення суду від 2012 року.

Влада Москви заборонила акцію на підтримку Сенцова
Фото: LB.ua

Влада Центрального округу Москви відхилила заявку на проведення акції на підтримку режисера Олега Сенцова, який оголосив голодування з вимогою про звільнення українських політв'язнів у РФ.

Про це повідомляє "Новая газета" з посиланням на організатора акції кінокритика Олексія Медведєва.

"Префектура Центрального адміністративного округу Москви відмовила в проведенні пікету на Чистых прудах на підтримку українського режисера Олега Сенцова", - розповів Медведєв.

За його словами, офіційною причиною відмови у проведенні акції стало рішення Басманного суду, пов'язане з безладами на мітингу опозиції у травні 2012 року в цьому районі (тоді на наслідки мітингу поскаржилися місцеві жителі).

Медведєв назвав відмову абсурдною і заявив, що буде оскаржувати рішення влади округу. Він також заявив, що вийде з одиночним пікетом, якщо його вимоги не будуть задоволені.

Повідомляється, що відмовили організаторам у проведенні мітингу і в інших п'яти запропонованих ними місцях. Приводом для цього нібито стали інші заходи, заплановані на ту ж дату, що і акція на підтримку українського режисера.

Організатори хотіли провести акцію на підтримку Олега Сенцова 4 серпня. Планувалася участь близько 100 осіб. Водночас, як наголосив Медведєв, акція не повинна мати політичного характеру.

Нагадаємо, Сенцов засуджений в Росії на 20 років колонії суворого режиму за нібито терористичну діяльність в окупованому Росією Криму. 14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів. Він голодує вже 80 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram