ГоловнаСвіт

У ЦАР почалися заворушення після вбивства місцевого жителя російськими найманцями, - ЗМІ

Жителі міста Дамара вимагають вивести російських військових інструкторів.

У ЦАР почалися заворушення після вбивства місцевого жителя російськими найманцями, - ЗМІ

У місті Дамара в Центральноафриканській Республіці почалися масові заворушення після того, як стало відомо про вбивство місцевого жителя російськими найманцями.

Про це повідомляє CNC.

"За попередніми даними, в результаті протестів в місті Дамара загинули щонайменше дві людини і п'ятеро отримали поранення", - йдеться в повідомленні.

За інформацією ЗМІ, серед загиблих, імовірно, є росіянин.

Згідно з наявною інформацією, в місті Дамара, що за 75 км від столиці ЦАР Бангі, було вбито місцевого жителя. Після цього місцеві жителі вийшли на масові акції з вимогою вивести російських найманців, які займалися підготовкою солдат FACA (Національна армія ЦАР).

Зараз у ЦАР перебуває близько 180 російських військових інструкторів.

Нагадаємо, в червні стало відомо, що Росія направила в ЦАР військових для "забезпечення безпеки" президента Фостен-Арканжа Туадери і тренування місцевих військовослужбовців. Повідомляли про прибуття у країну п'ятьох кадрових військових розвідників і 170 цивільних інструкторів. Формально вони працюють на дві приватні військові компанії - Sewa Security Services і Lobaye Ltd, однак, ідеться про "російських найманців" з так званої "приватної військової компанії Вагнера" "ПВК Вагнера").

"ПВК Вагнера" була створена в 2014 році російським підполковником запасу Дмитром Уткіним. Спочатку найманці воювали на Донбасі на боці проросійських бойовиків, а потім вирушили до Сирії. Групу пов'язують з російським бізнесменом Євгеном Пригожиним, також відомим як "кухар Путіна". Сам бізнесмен свій зв'язок з "ПВК Вагнера" заперечує.

Служба безпеки України періодично оприлюднює імена найманців цієї російської компанії, в першу чергу тих, хто воював на сході України.

31 липня в ЦАР загинули троє громадян РФ - журналіст Орхан Джемаль, оператор Кирило Радченко і режисер Олександр Расторгуєв, які знімали там документальний фільм про роботу ПВК "Вагнера".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram