ГоловнаСвіт

В Італії затримано шістьох осіб, які вербували найманців для "Л/ДНР"

Карабінери обшукують будинки і вивчають контакти ще сімох підозрюваних.

В Італії затримано шістьох осіб, які вербували найманців для "Л/ДНР"
Фото: ilmessaggero.it

Шістьох осіб заарештовано під час операції карабінерів за звинуваченням у вербуванні найманців і участі в збройному конфлікті за кордоном. Про це повідомляє місцеве видання Il Messagero.

Арешти пройшли в Мілані, Пармі, а також провінції Авелліно. Стосовно ще сімох осіб тривають слідчі дії. Слідство координує Дирекція з протидії мафії і тероризму прокуратури Генуї.

Правоохоронцям вдалося вийти на структуру, яка вербувала найманців для "Л/ДНР" завдяки слідчим діям у середовищі "скінхедів" у регіоні Лігурія на півночі Італії. Розслідування почали через появу нацистських написів поблизу міста Ла Спеція. Виявилося, що їх зробили двоє студентів, серед контактів яких була ціла мережа найманців, в основному ультраправих поглядів і прихильних до партії "Ліга".

Нагадаємо, Сербія з кінця 2014 року порушила 45 справ стосовно найманців, які беруть участь у військових конфліктах за кордоном, у тому числі на Донбасі. За даними Кризового медіа-центру, на Донбасі в середині 2017 року перебували на службі близько 36 тис. найманців з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram