ГоловнаСвіт

У Малайзії презентували фінальну доповідь про зниклий рейс MH370

Родичі зниклих пасажирів "не дізналися нічого нового".

У Малайзії презентували фінальну доповідь про зниклий рейс MH370

Влада Малайзії та експерти не змогли встановити причини зникнення літака Boeing 777-200ER, що зник над Індійським океаном у 2014 році. У фінальній доповіді, опублікованій сьогодні, немає ніякої нової інформації, повідомляє Reuters.

Підсумкову доповідь сьогодні презентували родичам пасажирів. Постраждалі стверджують, що доповідь не пролила світло на причини загадкового інциденту, а тільки акцентує увагу на помилках, які були допущені екіпажем в інструкціях і протоколах.

"Ми сподіваємося, що такі помилки не повторяться, і що буде вжито заходів, які не дадуть їх допустити", - сказала юрист Грейс Нейт, чия матір була на борту зниклого лайнера.

Нагадаємо, лайнер Boeing 777-200ER авіакомпанії Malaysia Airlines, що слідував рейсом MH370 з Куала-Лумпура в Пекін, 8 березня 2014 року зник з екранів радарів над Південно-Китайським морем через 40 хвилин після вильоту. На борту було 227 пасажирів і 12 членів екіпажу. У січні 2015 року всіх їх було визнано загиблими в результаті "нещасного випадку".

Слідство не змогло встановити обставини і причини трагедії. Масштабні пошукові операції з США, Австралії, Китаю і Малайзії мало що прояснили. Пошуки завершили 29 травня 2018 року.

Єдині підтверджені сліди МН370 - це три фрагменти крила літака, які вимило на різні береги Індійського океану - Мозамбіку, Реюньйон і Маврикія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram