ГоловнаСвіт

Колишній гендиректор Volkswagen став фігурантом справи про несплату податків

Не виключається, що екс-глава VW переказав до Швейцарії гроші "на чорний день".

Колишній гендиректор Volkswagen став фігурантом справи про несплату податків
Фото: EPA/UPG

Прокуратура німецького міста Брауншвейга веде розслідування щодо колишнього глави автоконцерну Volkswagen Мартіна Вінтеркорна, підозрюваного в податкових правопорушеннях.

Про це пише "Німецька хвиля" з посиланням на Bild.

У матеріалах слідства йдеться, зокрема, про зроблені в минулі роки перекази на рахунки у швейцарських банках на загальну суму в 10 млн євро.

Слідчі припускають, що Вінтеркорн у 2016-2017 роках переказав мільйонні суми зі свого рахунку в Sparda Bank Nürnberg на рахунок, керований за дорученням його податковим консультантом, а звідти гроші потрапляли в банк Vontobel в Цюріху - зокрема на рахунок депо дружини Вінтеркорна. Частина переказів, імовірно, була даруванням, у зв'язку з чим було потрібно заплатити податок у розмірі понад півмільйона євро.

Спочатку підозри у відмиванні грошей вивчала прокуратура Мюнхена, але пізніше слідчі запідозрили зв'язок із дизельним скандалом, у зв'язку з чим справа була передана в Брауншвей. Зокрема, не виключається, що екс-глава VW, переказуючи гроші у Швейцарію, прагнув відкласти кошти "на чорний день". Через звинувачення в маніпулюванні даними про шкідливі вихлопи дизельних автомобілів, після яких Вінтеркорн 2015 року пішов у відставку, йому загрожують високі штрафи.

Адвокат Вінтеркорна Фелікс Дьор відкидає підозри і, як він заявив у інтерв'ю інформагентству dpa, перевіряє можливість звинуватити прокуратуру в розголошенні службової таємниці. Інформація про приватний майновий стан і податки Вінтеркорна не має нічого спільного з "вихлопним скандалом", стверджує Дьор.        

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram