ГоловнаСвіт

У Москві затримали організаторів мітингу проти підвищення пенсійного віку

Це друга за два дні акція проти пенсійної реформи.

У Москві затримали організаторів мітингу проти підвищення пенсійного віку
Фото: tvrain.ru

Після закінчення мітингу проти підвищення пенсійного віку у Москві затримали чотирьох осіб, зокрема, його організаторів. Під час акції вони виступали на сцені, передає "Дождь".

"Серед затриманих - засновник Лібертаріанської партії Сергій Бойко, координатор московського штабу Олексія Навального Олег Степанов, ведучий мітингу Олег Чичков і журналіст Іван Єгоров", - йдеться у повідомленні.

За словами одного із затриманих, їх везуть в ОВС "Красносельське". Причина невідома.

Мітинги проти підвищення пенсійного віку проводять в Росії вже другий день поспіль. Сьогоднішній був організований Лібертаріанською партією. За оцінкою "Белого счетчика", в ньому взяли участь шість тисяч осіб. МВС нарахувало на акції 2,5 тисячі осіб.

Організаторами вчорашніх мітингів, які пройшли в різних містах РФ, виступили представники КПРФ і "Лівого фронту".

Нагадаємо, Держдума 19 липня схвалила в першому читанні проект пенсійної реформи. Планується, що до 2028 року чоловіки зможуть виходити на пенсію в 65 років, а жінки, починаючи з 2034 року, будуть йти на заслужений відпочинок у 63 роки. Проект спричинив дуже негативну реакцію в суспільстві, призвів до протестів і зниження рейтингів президента і голови уряду РФ. 12 російських регіонів публічно відмовилися підтримувати реформу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram