ГоловнаСвіт

Глава Пентагону визнав за потрібне постійні контакти РФ і США на вищому рівні

Меттіс підтвердив можливість зустрічі з міністром оборони Росії Сергієм Шойгу.

Глава Пентагону визнав за потрібне постійні контакти РФ і США на вищому рівні
Джеймс Мэттис
Фото: EPA/UPG

Міністр оборони Сполучених Штатів Джеймс Міттіс заявив про потребу постійних контактів Росії та США на вищому рівні для вирішення розбіжностей між двома країнами. Про це повідомляє прес-служба Пентагону.

Меттіс наголосив, що він завжди був прихильником ідеї перемов, навіть коли країни "спрямовували один на одного ядерні ракети".

"Ґрунтуючись на моїй давній позиції щодо захисту Америки, я завжди був за і насправді сприяв ідеї перемов, навіть коли (США і Росія, - ред.) спрямовували один на одного ядерні ракети", - зазначив міністр.

За його словами, "навіть у найгірші дні холодної війни" глави двох країн обговорювали нагальні питання.

Крім того, Меттіс підтвердив можливість зустрічі з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу, але наголосив, що "рішення поки що не прийнято".

Раніше джерела в адміністрації США повідомили Reuters, що глава американського Міноборони розглядає можливість зустрічі з російським колегою Шойгу.

Нагадаємо, заступник міністра оборони США Джон Руд вважав гарною ідеєю візит російського президента Володимира Путіна в Білий дім цієї осені.

Як повідомлялося, Трамп відклав наступну зустріч з Путіним на 2019 рік - до закінчення розслідування втручання Росії в американські вибори 2016 року.

Водночас у Білому домі заявили, що президент США готовий приїхати до Москви на запрошення Путіна.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram