ГоловнаСвіт

Трамп готовий приїхати в Москву на запрошення Путіна, - Білий дім

Раніше Путін заявив, що готовий їхати до Вашингтона, і запросив президента Трампа до Москви.

Трамп готовий приїхати в Москву на запрошення Путіна, - Білий дім
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп готовий приїхати з візитом до Москви на запрошення Володимира Путіна, передає Голос Америки.

Про це сказала прес-секретар Білого дому Сара Сандерс після того, як раніше у п'ятницю, 27 липня, Путін заявив, що готовий їхати до Вашингтона, і запросив президента Трампа до Москви.

Сандерс повідомила, що Трамп відкритий для того, щоб отримати офіційне запрошення, і очікує візит Путіна в США наступного року.

Прес-секретар адміністрації президента не згадала про розслідування спеціального прокурора Роберта Мюллера про російське втручання в американські вибори 2016 року.

Саме "справу Мюллера" раніше радник Білого дому з питань нацбезпеки Джон Болтон назвав причиною перенесення наступної зустрічі лідерів Росії і США до 2019 року.

Чи змінилася у цьому питанні позиція президента США і Білого дому, не повідомляється.

Раніше в Білому домі заявили, що президент США Дональд Трамп ініціює проведення восени зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним, переговори вже ведуться.

Повідомлялося, що Трамп попросив радника з нацбезпеки Джона Болтона запросити Путіна у Вашингтон. Також Трамп заявив, що з нетерпінням чекає наступної зустрічі з російським президентом. Водночас він наголосив, що перші переговори з Володимиром Путіним були успішними, незважаючи на бурхливу критику як усередині країни, так і за кордоном.

Ідею Трампа запросити Путіна у Вашингтон підтримали в Пентагоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram