ГоловнаСвіт

В Єгипті зоопарк пофарбував осла і видавав його за зебру

Директор зоопарку наполягав, що тварина була справжньою.

У столиці Єгипту Каїрі зоопарк в міському Міжнародному саду звинуватили в спробі видати осла за зебру, повідомляє ВВС.

Фотографії з твариною оприлюднив студент Махмуд Сархан після відвідування зоопарку. Крім невеликих розмірів тварини і загострених вух, на морді були помітні чорні плями.

Фото: ВВС
Зображення швидко набули популярності, а експерти почали обговорювати, якого ж виду ця тварина насправді. Пан Сархан розповів місцевій новинній групі Extranews, що в загоні перебували дві тварин і обидві були розмальовані.

Ветеринар, з яким зв'язалася Extranews.tv, сказав, що в справжньої зебри морда чорна, а смуги більш прямі і паралельні.

Натомість директор зоопарку Мохамед Султан в ефірі місцевої радіостанції Nogoum FM наполягав, що тварина була справжньою.

Практика заміни тварин трапляється в різних зоопарках по всьому світу. Так, зоопарк в секторі Газа в 2009 році через ізраїльську блокаду і неможливість отримати зебр розмалював відповідним малюнком двох ослів. Інший зоопарк Гази в 2012 році через брак справжніх тварин виставив опудала.

У 2013 році китайський зоопарк в провінції Хенань спробував видати тибетського мастіфа за африканського лева, а в 2017 році зоопарк провінції Гуансі виставив надувних пінгвінів. За кілька тижнів інший зоопарк в Гуансі розкритикували за виставлені пластмасові метелики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram