ГоловнаСвіт

Врятовані з таїландської печери діти проведуть 9 днів у монастирі

Буддійська традиція повинна допомогти хлопчикам "очиститися від негативного досвіду".

Врятовані з таїландської печери діти проведуть 9 днів у монастирі
Фото: скриншот видео

Підлітки, врятовані з таїландської печери, проходять процес посвячення в буддійські ченці. Разом із хлопчиками процедуру проходить і їхній 25-річний тренер. Один підліток не бере участі в постригу, оскільки є християнином, повідомляє Бі-бі-сі.

Хлопчиків виписали з лікарні минулого тижня, вони повністю здорові фізично і тепер пройдуть "духовне очищення". "Вони повинні провести час у монастирі, це необхідно для їхнього захисту - немов вони померли, а тепер відродилися", - пояснив дідусь одного з урятованих.

Хлопці проведуть дев'ять днів у різних монастирях як "ченці-початківці", медитуючи, молячись і займаючись фізичною працею.

Постриг чоловіків є обов'язковою традицією, процедура підвищує повагу до них у сім'ї та суспільстві. Послушники зобов'язуються дотримуватися релігійних постулатів: не вживати алкоголю, не брехати, не вбивати. Другий постриг відбувається у віці від 18 до 25 років, коли молода людина стає монахом.

Цю процедуру чоловік може повторити ще багато разів. Різниця тільки в тому, що постулати, яких монах дотримується, з кожним постригом посилюються.

Нагадаємо, наприкінці червня група дітей з тренером зникла в таїландській печері, затопленій зливами. Пошукова операція тривала десять днів, ще тиждень знадобився, щоб евакуювати дітей з печери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram