ГоловнаСвіт

CNN опублікував аудіозапис, на якому Трамп обговорює виплати моделі Playboy за мовчання

Колишній адвокат Трампа зробив запис потай у 2016 році.

CNN опублікував аудіозапис, на якому Трамп обговорює виплати моделі Playboy за мовчання
Фото: scmp.com

Американський телеканал CNN у ніч на середу опублікував аудіозапис, на якому Дональд Трамп, тоді ще кандидат на президентських виборах, імовірно, обговорює зі своїм колишнім адвокатом Майклом Коеном питання виплати за мовчання колишній моделі журналу Playboy Карен Макдугал.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відзначається, що Коен зробив запис потай під час зустрічі з Трампом 2016 року. Він потрапив на телеканал від юриста, який представляє інтереси його колишнього адвоката Ланні Девіса.

За його словами, на записі чутно, як Трамп, обговорюючи якесь "фінансування", доручає Коену "заплатити готівкою", на що той відповідає: "Ні, ні, ні".

Тим часом нинішній адвокат американського президента Руді Джуліані заявив, що на аудіозапису Трамп говорить Коену "не платити готівкою".

"Президент не став би говорити про те, щоб використовувати готівку... Так може сказати тільки повний ідіот, а президент - не ідіот", - заявив Джуліані в ефірі Fox News.

"Я згоден з тим, що цей аудіозапис трохи нерозбірливий, але я запевняю вас, що ми прослухали його багато-багато разів і з розшифровки відразу зрозуміло, що президент Трамп каже "не плати готівкою", - додав він.

Джуліані також розкритикував Коена, заявивши: "Це обурливо, що хтось нишком записував розмову зі своїм клієнтом".

Нагадаємо, Макдугал, імовірно, мала роман з Трампом у 2006-2007 роках. У цей час він уже був одружений з нинішньою першою леді Меланії. За словами самої Макдугал, вона перебувала в близьких стосунках із Трампом трохи більше ніж 10 місяців і нібито після першої проведеної разом ночі він запропонував їй гроші. Жінка відмовилася, але продовжувала бачитися і підтримувати інтимні стосунки. У серпні 2016 року компанія AMI, материнська компанія National Enquirer, заплатила моделі 150 тис. доларів за права на публікацію історії її взаємин з Трампом. Стаття так і не була надрукована.

Федеральні агенти, які отримали цей запис, намагаються з'ясувати, як Коен намагався вплинути на жінок, які хотіли публічно розповісти про факти біографії Трампа. Вони також зацікавилися, чи могли для цих цілей використовуватися гроші, призначені для виборчої кампанії, що є порушенням американського законодавства.

20 липня факт розмови і справжність плівки підтвердив адвокат Трампа Джуліані, підкресливши, що це була особиста розмова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram