ГоловнаСвіт

Смертник улаштував вибух біля виборчої дільниці в Пакистані, загинули щонайменше 24 особи

Країна вибирає новий парламент і прем'єр-міністра.

Смертник улаштував вибух біля виборчої дільниці в Пакистані, загинули щонайменше 24 особи
Фото: EPA/UPG

Смертник улаштував вибух біля виборчої дільниці в пакистанському місті Кветта (провінція Белуджистан). У результаті нападу загинули не менш ніж 24 особи, ще 35 осіб отримали різні травми і поранення, пише Reuters з посиланням на лікарів. За іншими даними, самогубець підірвав себе поряд із поліцейським фургоном.

У Пакистані в середу проходять вибори, на яких будуть обрані прем'єр-міністр і парламент. Попередній глава уряду Наваз Шаріф був відсторонений від посади у 2017 році за звинуваченнями в корупції. Голосування проходить на тлі серії нападів екстремістських організацій. 13 липня смертник вибухнув на передвиборному мітингу в місті Мастунг (провінція Белуджистан), убивши разом зі собою 149 осіб.

Для Пакистану ці вибори особливо важливі, тому що 2018 року влада може перейти від цивільного уряду до цивільного вдруге.

Головними кандидатами в прем'єри є знаменитий гравець у крикет Імран Хан і брат колишнього прем'єра Шахбаз Шаріф, але жоден, згідно з прогнозами, не отримає більшості в парламенті.

Нагадаємо, на початку липня пакистанський суд заочно засудив колишнього прем'єр-міністра Наваза Шаріфа до десяти років в'язниці у справі про корупцію, пов'язаній з купівлею його сім'єю дорогих квартир у Лондоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram