ГоловнаСвіт

Трамп заявив про готовність відмовитися від мит на товари країн ЄС на взаємних засадах

Це питання будуть обговорювати у Вашингтоні в середу.

Трамп заявив про готовність відмовитися від мит на товари країн ЄС на взаємних засадах
Фото: press-unity.com

Президент США Дональд Трамп готовий відмовитися від ввізних мит на європейські товари, якщо Євросоюз відмовиться обкладати митом товари, які імпортують зі Штатів.

Про це він повідомив у своєму мікроблозі Twitter.

"Завтра представники Євросоюзу приїдуть у Вашингтон, щоб обговорити торговельну угоду. У мене є ідея для них: і США, і ЄС відмовляються від усіх тарифів, бар'єрів і субсидій! Це називається вільний ринок і справедлива торгівля! Сподіваюся, вони це зроблять. Ми до цього готові, а вони - ні", - написав президент США.

Як повідомляли, переговори про торгові проблеми ЄС і США будуть обговорювати у Вашингтоні. Для цього туди прибули голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер і представник ЄС з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом. Раніше Юнкер зазначив, що ці переговори - це необхідний захід, щоб запобігти торговій війні зі США.

Нагадаємо, в березні США ввели додаткові мита на сталь і алюміній з Європи, Канади і Мексики. ЄС у відповідь увів штрафні мита на товари зі США - вироби зі сталі, віскі, арахісове масло, мотоцикли Harley Davidson і джинси Levi's. При цьому в Євросоюзі заявили про готовність залагодити торговий конфлікт, оскільки він загрожує всій світовій економіці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram