ГоловнаСвіт

Тереза Мей взяла під особистий контроль переговори щодо "Брекзиту"

Великобританія планує вийти зі складу ЄС 29 березня 2019 року.

Тереза Мей взяла під особистий контроль переговори щодо "Брекзиту"
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей пообіцяла у вівторок, 24 липня, взяти під особистий контроль переговори з Брюсселем з питання про вихід Лондона з Євросоюзу.

Про це вона повідомила в листі, направленому членам британського парламенту, повідомляє Німецька хвиля.

"Я очолю переговори з Євросоюзом, а міністр з питань виходу Великобританії з ЄС (Домінік Рааб, - ред.) буде виступати в ролі мого заступника", - наголосила вона.

Рааб став наступником Девіда Девіса, що покинув міністерське крісло через суперечності з Мей.

Рішення прем'єра фактично свідчить про нові зміни балансу в кабміні, оскільки відтепер провідну роль в питаннях "Брекзиту" буде грати не профільне відомство, а підрозділ з європейських і міжнародних проблем на базі секретаріату кабінету міністрів Великобританії. Воно перебуває під безпосереднім управлінням Терези Мей. Про те, що подібний перерозподіл відповідальності готується, Рааб повідомив парламентаріям ще  минулого тижня.

Великобританія офіційно вийде зі складу Євросоюзу в березні 2019 року. Після цього між Лондоном і Брюсселем протягом 21 місяця буде діяти перехідний період, під час якого Великобританії і ЄС належить домовитися про майбутнє партнерство.

Протягом цього часу британська сторона не зможе брати участь в ухваленні рішень, але продовжить дотримуватися правил Євросоюзу, вносити внески в його бюджет і визнавати рішення суду ЄС. Крім того, Лондон залишиться учасником загальноєвропейського ринку і митного союзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram