ГоловнаСвіт

В АНБ США створили спецвідділ боротьби з кібератаками з Росії

Створення цієї групи узгоджується з діяльністю американської розвідки з 2016 року.

В АНБ США створили спецвідділ боротьби з кібератаками з Росії

Агентство національної безпеки США створило робочу групу з протидії російським загрозам у кіберпросторі.

Про це повідомив директор АНБ генерал Пол Накасоне на щорічному безпековому форумі в Аспені, передає Deutsche Welle.

За його словами, створення цієї групи узгоджується з діяльністю американської розвідки з 2016 року.

Раніше про намір американських спецслужб співпрацювати з кібернетичним командуванням США в питаннях протидії загрозам з боку Росії протягом проміжних виборів у США писала газета The Washington Post.

Нагадаємо, 13 липня міністерство юстиції США звинуватило 12 співробітників російської розвідки в змові з метою втрутитися в президентські вибори у США 2016 року.

16 липня в Гельсінкі відбулася зустріч президентів США і Росії Дональда Трампа і Володимира Путіна. Однією з тем розмови було втручання в президентські вибори. Після зустрічі з Путіним Трам заявив, що вважає президента РФ особисто відповідальним за втручання в американські вибори. Президент США підтвердив, що довіряє висновку розвідслужб про причетність російської сторони до втручання в перебіг виборчої кампанії.

19 липня в Конгресі США запропонували автоматично вводити санкції проти будь-якої країни, яка намагатиметься вплинути на виборчі процеси у США, без рішення президента.

Згідно з доповіддю ЦРУ, частину якої опублікували в травні, російські хакери перед американськими президентськими виборами 2016-го здійснювали кібератаки на сервери Демократичної партії, а також протягом виборчої кампанії за дорученням Москви поширювали пропаганду в соцмережах з метою вплинути на її результати на користь Дональда Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram