ГоловнаСвіт

Російська шпигунка Бутіна відвідувала зустрічі із заступником глави ФРС і заступником міністра фінансів США

Росіянку заарештували у Вашингтоні 15 липня.

Російська шпигунка Бутіна відвідувала зустрічі із заступником глави ФРС і заступником міністра фінансів США
Фото: ABC News

Росіянка Марія Бутіна, заарештована у Вашингтоні за підозрою в шпигунстві на користь Росії, зустрічалася із заступником глави федеральної резервної системи (ФРС) і заступником міністра фінансів Сполучених Штатів, передає Reuters.

Згідно з повідомленням, у квітні 2015 року Бутіна відвідувала США разом із заступником глави Центрального банку Росії Олександром Торшиним. Бутіна протягом декількох років працювала його помічницею.

Відповідно до джерел агентства, вона відвідувала зустрічі, на яких були присутні Стенлі Фішер (на той момент віце-голова ФРС) і Нетан Шитс (заступник міністра фінансів з міжнародних відносин).

Про це агентству розповіли джерела, знайомі з документами лобістської організації Центр національних інтересів, яка організовувала зустрічі. Reuters зазначає, що ця організація "часто представляє проросійські погляди".

 

Про зустрічі йдеться у звітах Центру про діяльність у 2013-2015 роках, пов'язану з Росією, які опинилися в розпорядженні агентства. У документах зустрічі описуються як "допомога у зведенні високопоставлених осіб з фінансових інститутів Сполучених Штатів і Росії".

Фішер у листуванні з журналістами агентства підтвердив факт зустрічі. Він не зміг пригадати подробиць, але розповів, що вони обговорювали стан російської економіки і призначення Торшина заступником голови Центробанку. До переходу в Банк Росії Торшин був віце-спікером Ради Федерації.

Нагадаємо, громадянку РФ Марію Бутіну заарештували 15 липня у Вашингтоні. Її звинуватили в діяльності як іноземного агента без відповідної реєстрації. До цього її також звинувачували у змові з метою роботи іноземним агентом без реєстрації. Максимальне покарання за обома статтями - 15 років позбавлення волі.

Як стало відомо, Бутіна брала активну участь у встановленні окупаційної влади в Криму 2014 року.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram