ГоловнаСвіт

Отруєний "Новичком" британець вийшов з лікарні

Його подруга Дон Стерджесс померла близько двох тижнів тому.

Отруєний "Новичком" британець вийшов з лікарні
Фото: EPA/UPG

Житель англійського містечка Еймсбері Чарлі Роулі,  що потерпів від отруєння нервово-паралітичною речовиною в кінці червня, вийшов з лікарні, повідомляє ВВС.

Його подруга Дон Стерджесс, що отримала, як вважають, значно серйознішу дозу отруйної речовини, померла близько двох тижнів тому. Слідчі вважають, що це отруєння пов'язано зі спробою вбивства 4 березня Сергія і Юлії Скрипаль за допомогою "Новичка".

У четвер з'явилася інформація, що британській поліції вдалося встановити підозрюваних у замаху на колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля. Як повідомило агентство Прес ассошіейшн з посиланням на джерела, які ознайомлені з ходом розслідування, в Скотленд-Ярді вважають, що в отруєнні Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері брали участь кілька росіян.

Водночас поліція Великобританії заперечує встановлення особистостей нападу на Скрипаля.

Раніше стало відомо, що нервово-паралітична речовина, якою були отруєні двоє людей неподалік від англійського міста Солсбері, містилася у флаконі від духів.

Чарлі Роулі і Дон Стерджесс потрапили в лікарню 30 червня. Спочатку лікарі припускали, що у них передозування наркотиками. Але пізніше експерти, які досліджували проби, взяті у постраждалих, дійшли висновку, що чоловік і жінка зазнали впливу нервово-паралітичної речовини "Новичок", якою отруїли екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію в Солсбері.

У поліції заявляли, що Роулі і Стерджесс не могли бути об'єктами замаху.

Голова Міноборони Британії в смерті отруєної "Новичком" Дон Стерджесс звинуватив Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram