ГоловнаСвіт

Трамп заявив, що з нетерпінням очікує наступної зустрічі з Путіним (оновлено)

Президент США попросив радника з нацбезпеки Джона Болтона запросити Путіна до Вашингтона.

Трамп заявив, що з нетерпінням очікує наступної зустрічі з Путіним (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив, що з нетерпінням очікує наступної зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним.

Водночас він наголосив, що перші переговори були успішними, незважаючи на бурхливу критику як всередині країни, так і за кордоном.

"Саміт з Росією був дуже успішним, хіба що не для справжнього ворога народу - ЗМІ, які поширюють фейкові новини. Я з нетерпінням очікую нашої наступної зустрічі, щоб ми змогли взятися до реалізації деяких численних речей, які ми обговорили, включаючи боротьбу з тероризмом, безпеку Ізраїлю, ядерне розповсюдження, кібератаки, торгівлю, Україну, мир на Близькому Сході, Північну Корею і багато іншого. Для цих проблем існує багато рішень - деякі прості, деякі складні... Але всі вони можуть бути вирішені", - написав президент у твіттері.

Як розповів Трамп в інтерв'ю CBS News у середу, він сказав Путіну, що Росія не повинна втручатися у прийдешні американські вибори: "Я дав йому зрозуміти, що ми не можемо дозволити це і не дозволимо, і все буде саме так".

Водночас, як нагадує "Голос Америки", президент відмовився сказати, чи вважає він, що Путін бреше, заперечуючи російське втручання у вибори: "Я не хочу розмірковувати про те, бреше він чи ні".

Президент також розкритикував те, як американські ЗМІ висвітлюють саміт.

"ЗМІ, що поширюють фейкові новини, дуже хочуть великої конфронтації з Росією, хай навіть ця конфронтація призведе до війни. Їх дратує те, що в мене, можливо, складуться хороші стосунки з Путіним. У нас справи йдуть набагато краще, ніж у будь-якої іншої країни!" - заявив Трамп.

Він також процитував свій улюблений канал Fox News, який нагадав, що президент багато разів визнавав російське втручання у вибори. "Фейкові новини не хочуть говорити про це у такому світлі. Шкода, що вони не хочуть зосередитися на економіці і рекордному зростанні на ринку праці".

Оновлення. У Білому домі заявили, що президент США Дональд Трамп ініціює проведення восени зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним, переговори вже ведуться.

За словами прес-секретаря Білого дому Сари Сандерс, Трамп попросив радника з нацбезпеки Джона Болтона запросити Путіна до Вашингтона.

"У Гельсінкі Трамп домовився про поточний діалог між двома співробітниками Ради безпеки. Президент Трамп попросив Болтона запросити президента Путіна до Вашингтона восени, і ці обговорення вже тривають", - написала Сандерс у твіттері.

Нагадаємо, зустріч Дональда Трампа і Володимира Путіна пройшла в Гельсінкі цього понеділка. Американський президент Дональд Трамп проігнорував більшість підготовлених пропозицій. Сенатор Джон Маккейн назвав зустріч президентів США і Росії в Гельсінкі 16 липня "трагічною помилкою" і новим падінням для Сполучених Штатів. Негативно оцінив переговори також колишній глава ЦРУ Джон Бреннан.

Сенатор-республіканець Ліндсі Грем заявив, що, на його думку, президент США помиляється в оцінці Путіна через недостатню підготовленість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram