ГоловнаСвіт

Експерти ОЗХЗ взяли зразки "Новачка" в Еймсбері для експертизи

Британський уряд попросив експертів самостійно визначити речовину.

Експерти ОЗХЗ взяли зразки "Новачка" в Еймсбері для експертизи
Фото: EPA/UPG

Міжнародна Організація із заборони хімічної зброї зібрала зразки для визначення речовини, через отруєння якою в британському Еймсбері померла жінка.

Про це повідомляє Reuters.

"Британський уряд звернувся в ОЗХЗ з проханням самостійно визначити речовину, яка, на думку Лондона, є "Новачком" - тим самим нервовим агентом, який використовувався для отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в березні", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що експерти проведуть лабораторний аналіз двох зразків речовини і повідомлять Лондону результати експертизи.

Нагадаємо, 30 червня в Британії госпіталізували з отруєнням чоловіка і жінку - Чарлі Роулі і Дон Стерджесс. Спочатку лікарі припускали, що у них передозування наркотиками. Але пізніше експерти прийшли до висновку, що чоловік і жінка зазнали впливу нервово-паралітичної речовини "Новачок", якою отруїли екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію в Солсбері.

У поліції вважають, що Роулі і Стерджесс не могли бути об'єктами замаху. Ймовірно, вони контактували з речовиною випадково. У липні Стерджесс померла, а її партнер, який також отримав дозу речовини, перебуває в критичному стані.

У червні учасники екстреної сесії ОЗХЗ в Гаазі підтримали ініціативу Британії про розширення повноважень цієї організації. Організація, зокрема, отримала право називати винних у скоєнні хіматак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram