ГоловнаСвіт

Екс-голова МЗС Британії Боріс Джонсон має намір повернутися в Daily Telegraph

Після відставки Джонсон виступив у парламенті з прощальною промовою.

Екс-голова МЗС Британії Боріс Джонсон має намір повернутися в Daily Telegraph
Борис Джонсон
Фото: News Front

Боріс Джонсон, який пішов у відставку з посади міністра закордонних справ Великобританії, 18 липня виступив у палаті громад британського парламенту з прощальною промовою. Екс-голова МЗС звинуватив прем'єр-міністра Терезу Мей у нерішучості під час вироблення стратегічної лінії переговорів з Європейським Союзом, передає ВВС.

Похваливши прем'єр-міністра за мужність і завзятість, Джонсон, проте, знову відкинув узгоджений на нараді кабінету в заміській резиденції Терези Мей план виходу з ЄС і заявив, що він приведе країну до "злощасної невизначеності". "Ще не пізно врятувати Брекзит. У нас поки що є час на переговори, ми кілька разів змінювали свою позицію і можемо змінити її знову", - сказав Джонсон.

Ще до свого виступу в парламенті Боріс Джонсон оголосив, що має намір повернутися до роботи оглядачем у газеті Daily Telegraph. Це стало порушенням недавно введених правил поведінки міністрів, які зобов'язані повідомляти спеціальному парламентському комітету про свої плани в разі відставки, щоб уникнути конфлікту інтересів, зазначає видання.

Ці правила передбачають період очікування протягом трьох місяців після відставки до займання нової посади. Однак парламентський консультаційний комітет не може вжити жодних заходів до Боріса Джонсона, оскільки той уже не займає міністерської посади.

Боріс Джонсон писав для Daily Telegraph ще до обрання на посаду мера Лондона у 2008 році. До початку політичної кар'єри він був відомий передусім як журналіст. Його зарплата в Daily Telegraph становила 275 тисяч фунтів на рік.

Деякі члени парламенту вважають, що відставка Джонсона є тактичним ходом напередодні можливого відходу зі своєї посади Терези Мей. Вони бачать у Джонсоні можливого кандидата на посаду нового прем'єр-міністра.

Джонсон звільнився слідом за міністром з питань Брекзиту Девідом Девісом через незгоду з рішеннями прем'єра Терези Мей.

Його наступником того самого дня назвали міністра охорони здоров'я Великобританії Джеремі Ганта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram