ГоловнаСвіт

Врятовані з таїландської печери діти сьогодні виступлять перед журналістами

Журналістам дозволять поставити тільки узгоджені заздалегідь питання.

Врятовані з таїландської печери діти сьогодні виступлять перед журналістами
Фото: стоп-кадр видео

Діти, врятовані з таїландської печери, сьогодні вперше з'являться на публіці. Як повідомляє Reuters, уряд країни виділить 45 хвилин ефірного часу для трансляції зустрічі з дітьми, відео показуватимуть десятки місцевих каналів.

За словами офіційних осіб, хлопчикам, їхньому тренерові і деяким рятувальникам поставлять низку "ретельно перевірених питань" у присутності журналістів. Влада також просить ЗМІ поважати особистий простір дітей, оскільки раптова увага такого масштабу може вплинути на дитячу психіку.

"ЗМІ знають, що діти опинилися у важкій ситуації, вони подолали небезпеку, але якщо ви поставите незручні питання, ви можете порушити їхній спокій. Ми не знаємо, які рани залишилися в серцях у цих дітей", - заявив заступник постійного секретаря Міністерства юстиції Тавачаі Тхаікаєв.

Нагадаємо, хлопчики віком від 11 до 16 років і їхній 25-річний тренер виявилися заблокованими в печері через сильні дощі. Рятувальникам вдалося знайти групу тільки на десятий день після зникнення, ще 10 днів знадобилося, щоб частково відкачати з печери воду і підняти дітей на поверхню. У рятувальній операції брали участь сотні фахівців, у тому числі й український дайвер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram